Tämän uuden yritelmäni tarkoitus on hastaa tutkimaan ja lukemaan raamattua. Ennen kaikkea soveltamaan sitä oman elämään että tämä kansa muuttuisi.

Ensinnäkin Raamattu on Jumalan elävä sana.  Raamattu on ennemmin kirjasto kuin yksi kirja koska se sisältään 66 kirjaa.

Aineisto käsittelee miten tutkia raamattua Induktiivisesti. Mutta päästäksemme siihen katsotaan ensin miten Induktiivinen tapa eroaa Deduktiivisesta ja Devotionaalisesta tavasta. Pahoittelen vaikeita sanoja mutta näin minä olen nämä oppinut.

 

Induktiivinen

Tutkii sanaa avoimin mielin. On valmis kuulemaan ja huomioimaan. Tutkii sanaa asiayhteydessä. Pääsee lopputulokseen tutkimuksen lopussa.  Jos on virhe käsitys se korjaantuu tutkiessa sanaa.  Induktiivine on kuin etsijä joka tahtoo tutkia kaikki johto langat selvittääkseen totuuden.

 

  Deduktiivinen

  On jo päättänyt mielensä. Tietää mielestään kaikki. Hän tahtoo todistaa että on oikeassa. Irrottaa sanan asiayhteydestään.  Jos hänellä on virhe käsitys se vain vahvistuu .    Erittäin karkea ja karrikoitu  esimerkki :  Sana kehottaa meitä tekemään syntiä. Aam 4:4  Menkää Beeteliin ja tehkää syntiä, ja Gilgaliin ja tehkää vielä enemmän syntiä; tuokaa aamulla teurasuhrinne, kolmantena päivänä kymmenyksenne.    Eli kaikkien tulee tehdä syntiä ja mieluiten vielä enemmän syntiä.

Yksinkertaistettuna deduktiivine tapa otta sanan irti asia yhteydestään ja liittää sitä myös muihin asiayhteydestä irrotetuista paikkoihin  ja opettaa sitä totuutena. Karrikoituna mielipide on, koska minä sanon että raamattu sanoo näin, sen on sanottava niin.  

         

Devotionaalinen

Lähestyy sana löytääkseen henkilökohtaista apua. Rukoilee ennen kuin lukee.   Sana puhuttelee henkilökohtaisella tavalla.  Tämä tapa sopii todistukseksi näin Jumala on minulle puhunut mutta ei opiksi. Esim. : Jumala puhuu henkilölle että tämän tulee lähteä lähetys työhön vaikka Israeliin. Sana ei  kosketa kaikkia uskovia  koska Israeliin ei edes mahtuisi maailman kaikki kristityt.